“Vraag niet wat de wereld wil, maar wat jouw hart laat zingen, want wat de wereld wil is mensen met een zingend hart!”

In deze serie van 3 avonden gaan we onze eigen stem verkennen. Want met welke stem spreek en zing je eigenlijk? De pure, ongepolijste stem vanuit je hart of de stem die gevormd en gepolijst is door gedachten, patronen en de buitenwereld? Soms is onze eigen stem bevangen geraakt en durven we die niet meer te laten horen. In deze serie nodig ik je uit om die eigen stem weer te laten klinken.

Dat doen we aan de hand van verschillende oefeningen waarin we samen en individueel klank maken en zingen. We oefenen in onszelf uitspreken (met woorden en geluid) en we laten ons lijf bewegen en ontspannen door dans en meditatie. We maken ruimte in ons hoofd en lijf, zodat ons hart kan gaan zingen!

Deze avonden hoef je niks te bereiken. Je hoeft niet je best te doen en je mag laten horen wat er in je leeft! Je mag zingen zonder de juiste noten te raken. Je mag dansen zonder dat het in een ritme hoeft te passen. Doe mee en voel wat het met je doet wanneer je je eigen stem laat horen. Het kan ontspannend, verbindend en troostend zijn. Het kan je energie opleveren of letterlijk een ruimtelijk gevoel geven.

Moet je kunnen zingen om mee te kunnen doen? Nee, stembevrijding is voor iedereen die zich vrijer wil uiten en voor iedereen die verlangt naar ‘gewoon even mezelf zijn’. En dat gaat gelukkig niet over mooi kunnen zingen!

De serie bestaat uit 3 lessen, maar je kan er ook voor kiezen om 1 of 2 losse lessen bij te wonen. Je bent welkom in de prachtige (yoga) studio Joli Vie in Sneek. Meld je aan via de gele button hieronder.

(Datum)
Stem & lijf

(Datum)
Stem & hoofd

(Datum)
Stem & hart

Doe je mee? Ik kijk uit naar je komst en naar al die mooie eigen stemmen. Klik op de button hieronder en meld je aan. Binnen 3 dagen ontvang je een bevestiging en factuur in je inbox.

Data: (Nog geen nieuwe reeks gepland)
Tijd & locatie:
Kosten: 
Maximum aantal deelnemers: 8 personen

Ervaringen van deelnemers:
Afke: “Al eens vaker zag ik de berichten van Jacobien op social media voorbijkomen. Deze keer dacht ik: ‘en nu geef ik me op’. Zo blij dat ik dat heb gedaan! In het begin was het even wennen en aftasten maar al snel kon ik het loslaten en mijn stem en lichaam vrijlaten. Helemaal in dat moment en de dagelijkse dingen even uit. Zo mooi om te ervaren dat je met een groep onbekenden doormiddel van de klanken één kan zijn!”

Susanne: “Pas deze inspirerende workshop gevolgd. Jacobien is een vlotte dame, die erg goed de behoefte van de groep aanvoelt en hierop inspeelt. Haar oefeningen dagen uit, halen je uit je comfort zone, en maken iets los. Dat alles in een veilige omgeving. Ik voelde me licht en vrij naderhand, alsof ik ballast van me af had gedanst en gezongen. Benieuwd naar een vervolg!”

Antje: “Toevallig kwam de workshop van Jacobien op mijn pad. In een klein, veilig groepje verschillende oefeningen gedaan met geluid, lijf en ademhaling. Iedereen deed energiek mee onder de deskundige leiding van Jacobien. Prettig om mee te maken en als je jezelf eens op een andere, creatieve wijze wilt tegenkomen dan vind ik deze manier een mooi, mild middel.  Een aanrader dus.”

Annie: “Een heerlijke ervaring die je even bij jezelf terugbrengt. Fijne oefeningen en meditatie. Ook fijn om te ervaren dat je met een groep onbekenden je zo vertrouwd kan voelen. Heerlijk ontspannen thuisgekomen en zeker voor herhaling vatbaar.”