Laat je horen! Een kennismaking met stembevrijding
Stembevrijding gaat over je steeds vrijer voelen om te laten horen wie jij bent! Jouw lijf is een prachtig instrument. Dat wat jij van binnen voelt kun je verklanken naar buiten toe. Denk alleen al aan het geven van een zucht op het moment dat je baalt of het roepen van ‘yes!’ als er iets gebeurt waar jij blij van wordt. Zonder na te denken maak je dit soort geluiden. Pas als we gaan nadenken, gaan we onszelf inhouden. Niet zuchten, niet joelen, niet zeggen, niet lekker gek doen, niet gewoon uitproberen, want wat zouden ze er wel niet van vinden?! Of misschien hou je je in omdat je geleerd hebt dat je niet mag klagen, niet mag opvallen of niet boos mag worden.

Zonde! Het is zo heerlijk om jezelf wel de ruimte te geven om je te uiten. Om jezelf daarin vrij te kunnen voelen. Het ontspant, geeft plezier en soms ook verdriet of frustratie. Maar wat het ook is, je hoeft het niet in je te houden, het mag de ruimte krijgen. Op die manier kun je je letterlijk lichter en energieker voelen en ballast van je afgooien. En wanneer je van krapte naar ruimte gaat is er dus ook weer ruimte voor nieuwe inzichten, voor nieuwe ideeën, voor het voelen van wat jij graag wilt. Ruimte voor jou!

In deze workshop doen we allerlei laagdrempelige oefeningen die te maken hebben met ons lichaam en onze stem. We gaan zakken in ons lijf, zuchten, (samen) klanken maken en zingen! We onderzoeken wat er gebeurt wanneer jij d.m.v. je stem uiting geeft aan wat er bij jou van binnen leeft. Met humor, rust en reflectie daag ik je uit om jezelf in alle eerlijkheid aan de wereld te laten zien.

Moet je kunnen zingen om mee te kunnen doen? Nee, stembevrijding is voor iedereen die zich vrijer en krachtiger wil uiten. Niet alleen voor jezelf, maar ook in relatie met de ander. Onze eigen stem is het gereedschap om dat voor elkaar te krijgen!

Wil jij:
– Ontspannen en uit je hoofd komen?
– Je vrijer voelen?
– Durven om jezelf te laten horen en dus ruimte in te nemen?
– Samen met anderen een leuke avond hebben?

Kom dan meedoen aan deze workshop! Ben je erbij? Klik op de button hieronder en meld je aan, je bent van harte welkom!


Datum: Datum volgt, waarschijnlijk 10 juni of 15 juni.
Tijd: 19:45 tot 22:00 uur
Locatie: Dorpshuis ‘Ús Boppeslach’ – Tirns (vlakbij Sneek)
Kosten: € 25,00 (incl. koffie/thee en iets lekkers)
Maximum aantal deelnemers: 10 personen
Aanmelden: Klik op de gele button hierboven en meld je aan! Na je aanmelding ontvang je binnen 48 uur een bevestiging en factuur in je inbox.

Dorpshuis Ús Boppeslach ligt vlakbij de brug in Tirns. Kom je vanaf Sneek dan ga je voor de brug rechts. Kom je vanaf Bolsward/Nijland dan ga je na de brug links. Rondom het dorpshuis en de kerk zijn voldoende parkeerplekken.

Ervaringen van deelneemsters:
Afke: “Al eens vaker zag ik de berichten van Jacobien op social media voorbijkomen. Deze keer dacht ik: ‘en nu geef ik me op’. Zo blij dat ik dat heb gedaan! In het begin was het even wennen en aftasten maar al snel kon ik het loslaten en mijn stem en lichaam vrijlaten. Helemaal in dat moment en de dagelijkse dingen even uit. Zo mooi om te ervaren dat je met een groep onbekenden doormiddel van de klanken één kan zijn!”

Susanne: “Pas deze inspirerende workshop gevolgd. Jacobien is een vlotte dame, die erg goed de behoefte van de groep aanvoelt en hierop inspeelt. Haar oefeningen dagen uit, halen je uit je comfort zone, en maken iets los. Dat alles in een veilige omgeving. Ik voelde me licht en vrij naderhand, alsof ik ballast van me af had gedanst en gezongen. Benieuwd naar een vervolg!”

Antje: “Toevallig kwam de workshop van Jacobien op mijn pad. Dus op naar Tirns en in een klein, veilig groepje verschillende oefeningen gedaan met geluid, lijf en ademhaling. Iedereen deed energiek mee onder de deskundige leiding van Jacobien. Prettig om mee te maken en als je jezelf eens op een andere, creatieve wijze wilt tegenkomen dan vind ik deze manier een mooi, mild middel.  Een aanrader dus.”

Annie: “Een heerlijke ervaring die je even bij jezelf terugbrengt. Fijne oefeningen en meditatie. Ook fijn om te ervaren dat je met een groep onbekenden je zo vertrouwd kan voelen. Heerlijk ontspannen thuisgekomen en zeker voor herhaling vatbaar.”